Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Michał P tomek tomi Albert92 ........... Dlaczego Wyjadasz Mi Frytki (2042 niezalogowanych)
58 Postów
Mariusz Mariusz
(rodziu81)
Nowicjusz
"Dobrze wiecie jaka jest dysproporcja zarobków porównując Polskę do Norwegii" - A wiesz jaka jest dysproporcja cen i kosztów porównując Norwegię do Polski? Mieszkanie 8-12 tys koron, chleb 30 koron, 100g sera 20 koron etc.

"Dlatego też pomimo wykształcenia ciągnie mnie do pracy fizycznej choćby za najniższą krajową w Norwegii niż zaczynanie w Polsce dajmy na to jako pomocnik księgowego za 1500-2000zł." - to źle na początek? Po 2-4 latach jak będziesz miał głowę na karku będziesz miał 2 razy więcej, a potem możliwe że jeszcze więcej, więc nie wiem w czym problem? Przecież poza wykształceniem nie masz żadnego doświadczenia w księgowości więc czego oczekujesz? 5.000 tys zł na start, komórki i samochodu? Postaw się na miejscu pracodawcy.

"Mi praca na produkcji za granicą nie uwłacza, a gdybym na start dostał pracę np. przy taśmie gdzie nikomu nie przeszkadzałoby, że mam na uszach słuchawki z mp3 z nauką języka (angielskiego bądź norweskiego), to byłbym zadowolony z takiej roboty. Planuję teraz o dokończyć kwalifikację wstępną na kat. C (i doszkalać język) i następnie próbować znaleźć pracę w Skandynawii jako kierowca." - no i bardzo dobrze że praca na produkcji Ci nie uwłacza, ale wykonując taką pracę szufladkujesz się w pewien sposób, dewaluujesz swoje wykształcenie i jeśli nie uda Ci się odłożyć na własny biznes to zapewne będziesz wykonywał taką pracę jak sam piszesz do usranej śmierci jak Twoi koledzy z podwórka.
Nie wiem na ile liczysz, ale pracując zapewne za nie więcej jak 150 koron/1h brutto niestety fortuny nie uzbierasz.

3maj się.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
rodziu81 napisał:
"Mi praca na produkcji za granicą nie uwłacza, a gdybym na start dostał pracę np. przy taśmie gdzie nikomu nie przeszkadzałoby, że mam na uszach słuchawki z mp3 z nauką języka (angielskiego bądź norweskiego), to byłbym zadowolony z takiej roboty.
Owszem praca ta nie uwlacza, ale...
Taka wlasnie robote mialam w lecie jako student. I nic nie zmotywowalo mnie wiecej do studiowania jak wlasnie ta praca, bo nie ma nic nudniejszego niz przez 8 godzin przykrecac ta sama srubke do tej samej czesci. A prace ta mialam az przez miesiac, przez caly lipiec. I ta wizja robienia tego samego przez nastepne 40 lat....

Wiec wnioskuje, ze pracy takiej nigdy nie wykonywales i nie wiesz o czym mowisz.

I zeby nie bylo, ze praca w Norwegii to cos innego - wtedy ja tez pracowalam za granica. I w sumie zaluje nawet tego miesiaca, bo mimo ze forsa byla dobra (nawet bardzo) to wolalabym sie w tym czasie wyspac.
Forsa to nie wszystko, trzeba lubic to co sie robi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
Ela B.
(Eli1234)
Początkujący
Gdy ktoś pisze o swoich kwalifikacjach, dyplomach i aspiracjach, to jest źle,bo w głowie mu sie przewraca i oczekuje niewiadomo czego..
Natomiast gdy pisze, iż praca w fabryce mu nie uwłacza,mimo,iż marzyloby mu sie coś więcej ,to tez źle..
Jednym słowem w żadnym przypadku na przychylną wskazówkę liczyć tutaj nie można
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Eli1234 napisał:
Gdy ktoś pisze o swoich kwalifikacjach, dyplomach i aspiracjach, to jest źle,bo w głowie mu sie przewraca i oczekuje niewiadomo czego..
Napisanie , ze szansa naznalzienie pracy w zawodzie xxx, bez znajomosci jezyka norweskiego, jest rowna prawie zeru, nie jest jednoznaczne z napisaniem, ze komus sie przewraca w glowie.
Choc moze i jest to w tym przypadku oczekiwanie niewiadomo czego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Mariusz Mariusz
(rodziu81)
Nowicjusz
Ok masz taki plan, realizuj go. Fajnie, że uczysz się norweskiego już w kraju. Dobrze o Tobie świadczy. Co pozostaje, hmmmm życzę powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok